QUÈ ÉS LA MOSTRA?

Què és la Mostra ?

La MOSTRA DEL LLIBRE ANARQUISTA DE VALÈNCIA constitueix un espai de trobada que ofereix l’oportunitat de reforçar velles amistats i establir nous contactes, fer una recapitulació de les lluites i dels moviments socials, debatre noves estratègies per enderrocar el capitalisme i el patriarcat i en definitiva preparar la revolució futura. També és una de les cares públiques de l’anarquisme a València i els voltants. Qualsevol persona no familiaritzada amb les idees anarquistes o interessada a aprofundir sobre el tema pot acostar-se, fullejar els llibres a les parades, escoltar i participar en les xerrades, concerts, tallers i debats o senzillament parlar amb la gent que té al voltant.

Com s’organitza

La MOSTRA l’organitzem des d’un grup obert de treball que comença a reunir-se al mes d’octubre a l’Ateneu Llibertari “Al Margen” i a l’Espai de Lliure Aprenentatge “El Punt”, tots dos locals anarquistes al barri del Carme de València. Les persones que hi participem triem les dates de la MOSTRA (normalment una setmana d’abril) i proposem activitats, llibres per a presentar però també acollim propostes que ens arriben per altres mitjans.

La persona a qui se li accepta la proposta d’un llibre o activitat es fa càrrec de realitzar-la o organitzar la presentació. Entre totes estudiem les propostes, fem els contactes necessaris i, si tot va bé, per cap d’any ja tenim confirmada gran part de la programació encara que no estiguen del tot tancats els horaris.

També ens fiquem en contacte amb tota mena de projectes relacionats amb l’edició i la distribució de llibres per convidar-los a participar a la fira que muntem el cap de setmana a la Plaça del Carme.

A banda, organitzem una festa de presentació prèvia, enguany el dissabte 26 de FEBRER a CABANYAL HORTA, on presentarem el programa de la MOSTRA,  el documental sobre la Mostra, un concert i sopar vegà.

Com col·laborar

Tothom interessat està convidat a participar i col·laborar amb la MOSTRA tant en aquesta edició com a les pròximes.

Proposem 5 maneres de fer-ho:

  1. Acudint a les assemblees i participant activament de l’organització de la Mostra
  2. Proposant i assumint presentacions de llibres, xerrades, debats, actuacions, etc.
  3. Fent difusió: ficant el banner a les webs i el cartell a les xarxes, als locals i als carrers. Trobareu cartells i flyers a l’Ateneu Llibertari Al Margen, Ateneu Llibertari del Cabanyal, CSOA l’Horta, Espai de Lliure Aprenentatge El Punt, BSO Ca La Caixeta, etc.
  4. Mà d’obra a les activitats, pegada de cartells, muntatge, neteja, allotjaments, pinxes i cuineres per als dinars del cap de setmana, subministrament de material divers (cadires, carpes, etc.)…
  5. Recolzant econòmicament. La Mostra s’autogestiona amb els diners que es generen a les seues mateixes activitats. Tots els actes de la Mostra són d’entrada lliure, però després de cada activitat passem un pot. Tota aportació és ben rebuda!

La MOSTRA és una ferramenta col·lectiva i esteu convidades a fer-la vostra.

Muntar parada

Estàs clavat en algun projecte relacionat amb l’edició o distribució de llibres de caire antiautoritari i vols muntar parada el 9 i 10 d’abril a la plaça del Carme?

Contacta’ns: mostraanarquistavalencia(arroba)riseup.net

Demanem contingut crític, la MOSTRA l’organitzem voluntàriament per la difusió de les idees anarquistes, de la memòria de les lluites contra la dominació i de la crítica social radical. Apel·lem al sentit comú per destriar quin contingut no té cabuda a la mostra.

Proposar activitats

A hores d’ara tenim ple el programa i amb prou feines podrem acollir noves propostes d’activitats.

La pròxima edició posa’t en contacte amb nosaltres com més aviat millor, tenint en compte que per cap d’any acostumem a tindre plena la graella. La setmana que sol durar la Mostra no dóna per a molt i malauradament sempre es queden llibres fora del programa.

Accés

Els actes de la MOSTRA es realitzen a diversos espais autogestionats de la ciutat, cadascú amb les seues característiques pròpies. Si tens dificultats d’accés a qualsevol acte per favor fes-nos-ho saber per tal d’assistir les teues necessitats particulars i garantir un espai més inclusiu per a totes. Si ets sord i requereixes interpretació i/o material per escrit, comunica’ns-ho i farem el possible per aconseguir-ho. Preguem que contacteu amb nosaltres per a qualsevol necessitat específica d’accés.

Esteu a l’aguait de possibles canvis o mesures a prendre a causa de la pandèmia.

L’Anarquisme

Com totes les bones idees, l’anarquia parteix d’una premissa ben senzilla i convincent: les persones sabem com viure les nostres vides i organitzar-nos millor del que cap expert podria, és més, donem el millor de nosaltres quan vivim sense una autoritat imposada, és a dir, decidint per nosaltres mateixa en lloc de rebre ordres. Aquest és el significat de la paraula: sense govern.

Moltes de nosaltres sabem açò (tot i que també hi ha de raretes que gaudeixen anant com cagalló per sèquia) però també sabem com resulta sovint de dificultós fer qualsevol cosa important pel nostre compte, si ho intentes, probablement contravingues alguna llei o ordenança.

Però al llarg de la història, la gent sempre ha tractat de viure lliurement, de vegades pel seu compte, de vegades en petits grups, i de vegades en grans moviments populars.

D’això tracta l’anarquisme, de celebrar i recolzar tots aquests intents de construir un món lliure per a totes, on tothom prenga el control de les seues vides, lliures de tota dominació.

Les anarquistes veiem açò quelcom desitjable i necessari. També som conscients que només podrà passar si tothom s’involucra en portar-ho endavant.

Tothom ha de ser lliure, no només unes poques, ni tan sols una majoria, tothom!

Quan tothom està involucrat en fer un món lliure, això és el que les anarquistes anomenem revolució i d’això tracta tot açò.

Aquesta és una breu aproximació a l’anarquisme. Hi ha moltes més descripcions en la xarxa, probablement millors. Si vols aprofundir el teu coneixement de l’ideari i les pràctiques anarquistes suggerim que visites les pàgines de la nostra secció d’enllaços al blog.

CONTACTE

Correu-e: mostraanarquistavalencia(arroba)riseup.net

FB: Mostra del Llibre Anarquista de València